0 FOTOCOLLAGE

 

Kennel Sofalex är uppfödare av dansk-svensk gårdshund och terrier brasileiro. Två raser som är väldigt lika varandra, lättlärda, energifulla och trevliga. Här växer valparna upp i hemmet i Västerås. Kennel Sofalex har haft dansk-svensk gårdshund sedan år 2000 och uppfödning av rasen sedan år 2004. Terrier brasileiro har funnits i hemmet sedan år 2008 och första kullen brassar som rasen kallas föddes hos Sofalex år 2011. Sofalex är den kenneln som har haft kontinuerlig uppfödning av terrier brasileiro under längst tid i Sverige.

 

 2024-01-11: DEN STAMTAVLEBERÄKNADE INAVELSÖKNINGEN FINNS NU MED PÅ VARJE FÖDD KULL, LÄS MER HÄR...

OCH AYLA & HONORIO FINNS NU MED UNDER HUNDAR, LÄS MER HÄR...

2023-12-15: PLANERAD BRASSEKULL, LÄS MER HÄR...

273989874_7031095113629347_8332554630756711256_n

SE UCH FI UCH Sofalex Greve Gimson, dansk-svensk gårdshund.

 

ayla macho

Ayla & Macho

I kennel Sofalex avelsarbete läggs stor vikt på att oftast hålla nere inavelsnivån, först i kull nr 37 vågade Sofalex sig på en linjeavel på en av grundtikarna som visat sig vara frisk och sund och lämnat det vidare till sina avkommor och barnbarn. Sofalex förespråkar längre generationsintervall dvs parar sällan allt för unga hundar (för att få en bättre bild av hur pass frisk den enskilda individen faktiskt är innan den används i avel). 

Facho Blanca 1 

SE UCH FI UCH NO UCH SE V-12 Facho Ne do Café com Leite & SE UCH FI UCH NO UCH SE V-09 SE V-10 Braslight's Esperanca, terrier brasileiro.

Den genetiska mångfalden är viktig för alla raser och Sofalex gör bara kombinationer med en tanke om att fortsätta med avelsarbetet i kommande led, dvs tror alltid starkt på att kombinationen kan tillföra något både för Sofalex vidare avelsarbete och för raserna i stort. Målet med uppfödningen är att föda upp mentalt stabila, trevliga, sunda och friska hundar som följer rasstandarden.

IMG_2850

Sofalex Giuseppe da Silva, terrier brasileiro.

Båda raserna kan födas med stubbsvans i olika längder, har en av föräldrarna stubb föds ofta ca 45% av valparna med stubb, de hundar som har stubbsvans visar med hela kroppen hur glada de är. 

SOFALEX är registrerat kennelnamn i FCI & SKK (Svenska kennelklubben) sedan år 2004. Som SKK-uppfödare avlar man på renrasiga individer med stamtavla och använder de avtal som är framtagna och följer SKKs regler.

Hör gärna av er om Ni vill veta mer om dansk-svensk gårdshund eller terrier brasileiro.                  

00 bäst111

SE UCH Sofalex Tacata da Silva, Sofalex Valencia Wargas da Silva och SE UCH FI UCH Regnator Decorus, terrier brasileiro.

 

skk 1  FCI2

  Brazilian Português by Google Translate English by Google Translate